Pred kakšnim mesecem sem prejela recept, kako se pripravi piščanec, da je resnično odličen. Prijatelj pozna glavnega kuharja v neki restavraciji, kjer sem ne dolgo bila in piščanec, ki sem ga jedla, je bil tako dober, da se ga nisem mogla najesti. Ker mi je bil tako dober, sem seveda vprašala, ali se da dobiti kakšen recept, kako je pripravljen. Potem pa sem končno prejela recept.
Dobila sem vsa navodila, kako se pripravi marinada in koliko časa se mora piščanec, namakati, da je tako slasten. Celih štiriindvajset ur mora biti v hladilniku v marinadi, preden se lahko speče. In ker se moj piščanec ravno danes že toliko časa marinira, bo za kosilo čas, da ga spečem. Komaj čakam. Upam le, da sem vse pripravila kar se da pravilno in bo vsaj približno tako dober, kakor je bil v tisti restavraciji.
Škoda, ker je komaj jutro in lahko še nekaj časa smo sanjam o tem in razmišljam, kako bom poleg pripravila prečen krompir s papriko in raznimi začimbami. Za solato ne bom veliko zakomplicirala. Klasična mešana solata bo zagotovo popolna izbira. Komaj sem pojedla zajtrk in v resnici sem popolnoma sita, pa že razmišljam o tem, kako bom jedla, upam, da najbolj okusno domače kosilo v svojem življenju. Ampak res je bil tisti piščanec božanski. Tako, da imam še danes ta okus v ustih, ko se spomnim na to. Malce me vseeno skrbi, da okus ne bo enak, ker dvomim, da mi je povedal vse, kar je notri v marinadi. Vsak kuhar skrbno čuva svoj recept, kajne?
Ker sem imela še nekaj časa do kosila, sem se odločila, da grem še na sprehod za nekaj ur, saj vem, da sem po sprehodu vedno zelo lačna in točno nekaj takega potrebujem za to, da bom še bolj uživala kosilo. Če sem prav izračunala, bodo še otroci z možem ravno pravi čas doma, da mi bodo lahko malo pomagali in bo piščanec danes pripravljen v skupinskem duhu.